Undermålig logistik vid ICA Maxi Arena

Den nya sporthallens parkering, detta återkommande sorgesamma ärende. Det är surt och bittert och jag avskyr att skriva det men "vad var det vi sa?". Moderaterna stred länge för att den nya sporthallen skulle ligga i det norra läget. Dvs nära Visborgs övriga parkeringar, nära övrig infrastruktur. Men, så blev det inte. 

Genom att via sporthallsgruppen och Tekniska Nämnden manövrera beslutet om en flytt från norra till södra läget ligger hallen nu där den ligger. Men vi moderater kämpade in i det sista för den logiska lösningen - att utnyttja befintlig infrastruktur, att utnyttja överkapaciteten på parkeringsytor kvällar och helger. Vi stred för döva öron och hånades för vårt hårdnackade motstånd. Det hette att vi "inte visste vad vi talade om". Men...

 

Kan vi en gång för alla konstatera att det kan bli billigare att tänka ett varv till i tidiga skeden. Kan vi också konstatera att den nya sporthallen med dessa "skönhetsfel" i form av bristande parkeringslogistik, obefintliga offentliga kommunikationer och obefintlig skyltning hade mått bra av att tankarna och diskussionen hade gått just ett varv till. Det är mycket dyrt att inte göra konsekvensanalyser. 

 

Anna Hrdlicka (M) 

Publicerad: fredag, april 1, 2016 - 14:02