Reformgruppens slutseminarium: Nystart för Sverige

Onsdagen den 22 februari presenterades slutrapporten från den reformgrupp som letts av Niklas Wykman på partiledningens uppdrag. Under ett välbesökt seminarium i Sveriges riksdag presenterades reformförslagen som tagits fram av reformgruppen tillsammans med forskare och andra relevanta aktörer. Reformgruppens förhoppning är att inspirera andra pågående reformgrupper och Moderaternas breda politikutveckling. 

Bland de medverkande i seminariet fanns John Hassler, professor i nationalekonomi, Jens Henriksson, vd för Folksam, PJ Anders Linder, chefredaktör Axess och Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke. Flera politiker och forskare deltog, bland annat partisekreterare Tomas Tobé , Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadspolitisk talesperson. Särskilt diskuterades jobb, bostäder och stabilitet.

Ett starkare institutionellt stöd för att bedriva reformpolitik skulle vara hela samhället till gagn och underlätta för den typ av beslutfattande som nu är nödvändigt för Sverige. I rapporten föreslås en rad reformförslag som skulle öka sysselsättning, tillväxt och produktivitet.

Läs mer här:

http://www.dn.se/debatt/inget-utrymme-for-nyanser-i-de-enkla-svarens-politik/

 

Reformgruppens slutrapport bifogas.

Publicerad: fredag, februari 24, 2017 - 12:48