Partisymbolen, valaffischer och kampanjknappar

Partisymbolen

Den moderata partisymbolen är ett stiliserat utförande av initialbokstaven i partinamnet. Den antogs av partistyrelsen, kort efter det att partistämman i januari 1969 hade beslutat om namnbytet från Högerpartiet till Moderata Samlingspartiet. Symbolen var ritad av industridesignern Carl Göran Craaford. Inför valet 2006 blev symbolen omritad av en grupp medarbetare på reklambyrån Storåkers McCann; Michael Storåkers, Eric Moretti, Therese Bohlin, Emma Pernald, Fanny von Pongracz och Martin Marklund. Nu är den vit omgiven av en cirkel i den ljusblå färgen färgen Pantone 2915.

För mer information, se bifogad PDF.


Valaffischer

Sedan 1911 finns det bevarade valaffischer som partiet har använt i kampanjer, både för att informera väljarna och för att skapa stämning och entusiasm. Affischernas utseende har förändrats en hel del under de nästan hundra åren. Men sin betydelse har de kvar. Affischerna hittar du på nya moderaternas Flickr-konto, här.

Önskas högupplösta valaffischer? Maila webmaster@moderat.se
 

Kampanjknappar

I vårt arkiv har vi bevarat kampanjknappar från valrörelsen 1968 och framåt, men samlingen är långtifrån fullständig. På vårt Flickr-konto hittar du knappar från oss och organisationer som är oss närstående.

 

Bifogade filer: 
Publicerad: måndag, juni 25, 2012 - 11:27
Uppdaterad: tisdag, november 18, 2014 - 16:17