Jonas Ransgård

Kommunalråd och gruppledare, Göteborg

Foto: 
Moderaterna i Göteborg
Ladda ner pressbilder

"Bättre skolor, fler bostäder och ett förbättrat företagsklimat är tre avgörande frågor för framtidens Göteborg. Vi vill skapa förutsättningar för fler göteborgare att förverkliga sin dröm." / Jonas Ransgård

Jag är född 1971 och bor tillsammans med min fru och våra två barn i Askim. Jag har en internationell ekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg och en fil kand i franska från Göteborgs Universitet. Intresse för politik och samhällsfrågor har jag haft så länge jag kan minnas och som ung gick jag med i Moderata Ungdomsförbundet och var då mycket engagerad i skolfrågor.

Jag har arbetat på olika politiska tjänster i Göteborg och 2007 blev jag kommunalråd och därmed även heltidspolitiker. Sedan 2010 är jag gruppledare för Moderaterna i Göteborg och sedan förra valet är jag även andre vice ordförande i Kommunstyrelsen. Som gruppledare ansvarar jag inom den moderata gruppen för frågor som rör bland annat näringsliv, ekonomi, infrastruktur, turism och våld i nära relationer samt brottsförebyggande arbete.

Utöver detta är jag bl.a. sedan 2010 ordförande för Göteborgsregionens Kommunalförbund (GR) som är en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige som tillsammans har ca 970 000 invånare.

Idag ser vi flera stora utmaningar i Göteborg; sjunkande skolresultat, försämrat företagsklimat, stor bostadsbrist och minskad trygghet. I rollen som oppositionsråd arbetar jag med att föra fram nya svar och lösningar på dessa utmaningar. Läs om Moderaterna i Göteborgs politik här.

Hör gärna av dig till mig med synpunkter eller frågor!