Maria Malmer Stenergard

Riksdagsledamot, Skåne läns norra och östra. Skattepolitisk talesperson

Foto: 
www.any.photo.se
Ladda ner pressbilder

Maria är gruppledare för Moderaterna i riksdagens skatteutskott och skattepolitisk talesperson. Hon bor i Åhus, är gift och har två barn.

Maria är utbildad jurist och har fullgjort tingstjänstgöring vid Hässleholms tingsrätt. Innan Maria blev riksdagsledamot 2014 arbetade hon som kronofogde. Det politiska engagemanget började i Moderata Ungdomsförbundet och fortsatte sedan i Fria Moderata Studentförbundet och i kommunpolitiken i Lund, Uppsala och Kristianstad. Innan Maria blev gruppledare i skatteutskottet var hon suppleant i finansutskottet, skatteutskottet och civilutskottet. Maria är ordförande för Moderaterna i Kristianstad.


”Jag drivs av övertygelsen att vi behöver en politik som låter företag och organisationer blomstra – inte begränsa och reglera. Tillsyn är centralt, men det måste vara enkelt att göra rätt. Den som vill förverkliga sin dröm ska aldrig få hindras av att systemen är för krångliga.”
 
Om sin syn på skattepolitiken säger hon:
 
”Det ska alltid löna sig att arbeta och anstränga sig, det är centralt i Moderaternas plan för ett starkare Sverige. Alla ska känna sig trygga med att Moderaterna alltid kommer värna hushållens ekonomi.
 
Under den förra moderatledda regeringen togs viktiga steg för att sänka skatterna och göra det mer lönsamt att arbeta. Samtidigt tillkom regler som underlättade för människor som jobbar att få ihop vardagen, såsom ROT- och RUT-avdragen. Reformerna bidrog dessutom till nya företag, inte minst inom kvinnodominerade yrken, och bidrog till att göra svarta jobb vita. Den utvecklingen vill jag fortsätta driva.”
 
 Hemsida: www.mariastenergard.se
 
Presskontakt:
Niklas Gillström
Pressekreterare
072-703 28 38